"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Fragmente de iubire

>> marți, 24 februarie 2009

Am gasit azi doua fragmente care mi-au placut ...asa ca le-am postat aici.
"Porunca este ca mai întâi să-l iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi, nu? Păi ce, eu mă iubesc pe mine sentimental? Când mă scol din somn, îmi zic :"Te-ai sculat, iubire? Hai să ne spălăm. Mmmm, ce te iubesc! "Da de unde! Ci simplu şi firesc: dacă mă doare capul, mă leg la cap, dacă mi-e foame, mănânc, dacă mi-e sete, beau, dacă-s obosită, mă odihnesc… Uite, aşa ar trebui să-l iubim şi pe aproapele. Fără prea multă emfază. Dacă avem şi sentimente, acestea colorează iubirea, în alb sau în negru, dar nu o motivează. Motivul iubirii trebuie să fie porunca lui Dumnezeu!”
Monahia Siluana Vlad, Meşteşugul bucuriei

-->
“Nimeni nu ştie ce este în sufletul omului, decât numai omul însuşi şi Dumnezeu. Sufletele noastre se întâlnesc în gânduri şi în emoţii şi de multe ori tresaltă simţind că s-au unit [...]. Nimeni nu se bucură, decât regăsindu-se în altcineva . Am înţeles că nu este pe pământ o bucurie mai mare decât aceea de a te regăsi în altcineva, pentru că atunci simţi că tot ce ai trăit şi ai acumulat în decursul vieţii tale nu este o minciună. Atunci când te regăseşti într-un om, simţi că îl iubeşti. Îl iubeşti pentru că te iubeşti pe tine? Da. Dar oare eu mă iubesc pe mine? Cred că nu. Şi atunci cum mă pot iubi pe mine în celălalt? Tocmai pentru că pe noi înşine nu putem să ne iubim decât în celălalt şi nu iubim atât ceea ce suntem, cât ceea ce am putea să fim şi poate ceea ce ar trebui să fim." (Pr. Savatie Baştovoi)

1 comentarii:

iuliana 3 septembrie 2009 la 12:02  

Dupa ce am citit postarea asta ma imaginez ca sunt intr-un loc plin de verdeata in ploaie si cant melodia aceea a lui robi williams-feel.
,,I just wanna feel real love
Feel the home that I live in
because I got too much life
Running throught my veins
Going to waste."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP