"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Pe sistemul "fiecare cu ce-l doare"

>> luni, 23 februarie 2009


Asa cum in antica Romă, gladiatorii erau pusi sa se lupte pentru a distrage plebea de la problemele ei, in ziua de azi acelasi principiu il au televiziunea, radio, show-urile etc. pentru a-l distrage pe cetatean de la ganduri prea mari legate de existenta sa.

"Cand doi se cearta, al treilea castiga!" Prin razboi sau situatii de neliniste, o tara poate fi determinata foarte usor ( prin promisiuni mincinoase) sa accepte aderarea la diferite organizatii. Acesti manipulanti nu sunt nici de dreapta, nici de stanga, nici liberali, nici conservatori. Se folosesc de TOTI pentru interesele proprii. Ei nu sunt de fapt de partea nimanui, desi pare ca sunt de partea tuturor. Se creaza conflicte intre oameni si acestia lupta unii contra altora, nemaivazand adevarata cauza. Daca acest "guvern secret" mai acorda si credit bancar pentru cele doua parti intrate in conflict, e clar ca nu se va mai vrea incetarea razboiului. E ca si cum eu te-as ajuta financiar pe tine, dar si pe dusmanul tau pentru a continua lupta. Normal ca nu as mai vrea sa se termine conflictul dintre voi pentru ca nu as mai avea apoi de la cine sa scot profit (avand in vedere ca imprumut cu dobanda).

Indiferenta. Ce s-ar face oamenii ce vor sa ne corupa, fara indiferenta noastra?
"Singurul lucru necesar pentru ca raul sa triumfe, e ca oamenii buni sa nu faca nimic."
Suntem atat de prinsi in problemele personale incat nu vedem ce se intampla in jurul nostru."Pe noi ne intereseaza ziua de azi si posibil ziua de maine, dar ziua de raspoimaine, nu!" Pe sistemul " fiecare cu ce-l doare". Fiecare cu ce-l doare, dar pana la urma s-ar putea sa ne doara pe toti foarte tare pentru ca am fost indiferenti. Daca ne resemnam, vom ajuta raul sa-si atinga scopul.

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP