"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Spirit de turmă?!

>> joi, 26 februarie 2009


Căutăm să ne facem o viaţa deja prestabilită. Vrem sa trăim după şabloanele care ne-au fost impuse. Ne facem un prieten sau o prietenă cât mai repede doar pentru ca aşa se întâmplă peste tot, nu pentru ca ţinem cu adevărat la acea persoana...Unii se apucă de fumat sau fac alte prostii pentru a părea cei mai tari din gaşcă sau pentru a se integra. Alţii mărturisesc minciuni şi lucruri josnice pe care nu le-au facut, dar din teribilism le spun cu cea mai mare mândrie, astfel îi influenţează greşit pe ceilalţi.


Vrem să fim diferiţi, originali, adolescenţii rebeli...şi ne batem capul cu asta. Atunci când reuşim, ne-am integrat în "turmă", suntem "cool", dar nu ne dăm seama că mai sunt 1000000000000000 de alţi "diferiţi". Atunci realizăm că nu suntem originali deloc. "Sa fii original înseamnă sa fii normal!" Normalitatea a devenit nonconformism.

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP