"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Virtual sau "face to face" ?

>> joi, 26 februarie 2009

"Din anii “90” încoace oamenii încep sa comunice mai puţin în spaţiu real, în favoarea celui virtual, în special copii. Asta creeaza tensiuni în familii, medii colegiale, serviciu, şcoli, etc, toate mediile acestea sociale fiind compuse din oameni izolaţi."
"Comunicarea excesivă pe virtual reduce inteligenţa relaţională, oamenii pierzând capacitatea de înţelegere a limbajului trupului, activitatea anumitor hormoni fiind diminuată în lipsa contactului direct cu oamenii, ceea ce afectează sănătatea."

Am găsit, tot pe un blog, ca în Biblie ni se spune: "Aş avea să vă spun multe lucruri; dar nu vreau să vi le scriu pe hârtie şi cu cerneală, ci nădăjduiesc să vin la voi, şi să vă vorbesc gură către gură, pentru ca bucuria noastră să fie deplină." Ioan 1:12

Cu toate obiectele menite să ne asigure comunicarea mai uşoară (telefoane, calculatoare, internet etc), ne îndepărtăm unii de alţii. Cuvântul şi-a pierdut valoarea. Totul are mai mult farmec atunci când vorbeşti fata în fata decât virtual.Uităm de zâmbetul celor mai apropiaţi, de sclipirile ochilor şi ne mulţumim trimiţând diferite "mocutze" sau "emoticons" în timp ce feţele noastre rămân la fel de încruntate. Internetul, messenger-ul are avantajul ca poţi comunica cu prietenii de la distanţa, dar partea proastă e ca noi comunicăm virtual pâna şi cu prietenii care sunt aproape de noi. Îi ţinem la distanţa crezând ca ne sunt mai aproape. Dacă suntem aproape de ei, de ce să nu profităm de avantajul ăsta?

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP