"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Pilda biscuiţilor

>> marți, 17 martie 2009


"Intr-un aeroport statea o tanara care urma sa faca o calatorie mai lunga. Si-a cumparat de acolo o carte, ca sa treaca mai repede timpul, si un pachet de biscuiti.
S-a asezat pe un scaun, si-a pus bagajele langa el si s-a apucat sa citeasca. L-a un moment dat s-a intors sa ia un biscuite din pachetul de langa ea. A observat cu surprindere ca la mica distanta era asezat un domn care citea un ziar si care, fara sa-I ceara permisiunea a inceput sa ia si el din pachetul cu biscuiti.
Cu toate ca s-a simtit indignata, politetea a impiedicat-o sa ii reproseze ca are un comportament nepotrivit. Dar pe masura ce ea lua cate un biscuite, lua si el unul si asta a facut ca pana la urma tanara sa devina foarte nemultumita.
Cand a luat din pachet penultimul biscuite, ea s-a intrebat plina de resentimente: “ Oare indrazneste sa mi-l ia si pe ultimul?”
Barbatul a luat intr-adevar ultimul biscuite, l-a rupt in doua si i-a oferit zambind cald o jumatate. Simtind ca el a depasit limita bunului-simt, tanara s-a ridicat furioasa si s-a indreptat spre un alt colt al salii de asteptare.
A deschis geanta ca sa puna inauntru cartea si, spre marea ei surprindere, a vazut inauntru pachetul cu biscuiti pe care il cumparase. In acel moment a coplesit-o un sentiment de rusine.
A inteles ca pachetul din care mancase nu era al ei, ci al barbatului care citea ziarul… El a impartit plin de bunatate chiar si ultima bucatica pe care o avea, fara sa se simta indignat, superior sau furios."

2 comentarii:

Anonim 17 martie 2009 la 12:13  

Superbisim! Stii ce e mai grav? Sunt unii care nici macar nu se mai grabesc sa-i judece pe altii,ci ii condamna direct, pur si simplu! Chestiunea asta "Cui dai? Cui are nevoie." e putin comunista. In doctrina respectiva exista un citat si anume " fiecaruia dupa munca, fiecaruia dupa nevoi". E o asociere fortata, dar viabila in alt context. Pilda, excelenta!

Anonim 20 martie 2009 la 10:49  

"Cui dai? Cui are nevoie." Un vechi proverb spune cam asa:" Iubeste-ma cand o merit cel mai putin; atunci am nevoie cel mai mult!"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP