"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Povestea crizei financiare

>> joi, 5 martie 2009


"A fost odată ca niciodată un biet lustragiu care îşi câştiga existenţa, da, aţi ghicit, lustruind pantofii domnilor care intrau şi ieşeau dintr-o clădire impozantă din centrul NW.

Niciodată nu ştiuse exact ce clădire este aceea în faţa căreia lucra de ani de zile, poate era o bancă poate era o bursă, poate vreun minister important însa domnii bine îmbrăcaţi care intrau acolo opreau adeseori la el pentru a-şi lustrui pantofii. Lustragiul nostru era priceput în ceea ce făcea, folosea numai cremă de pantofi de cea mai bună calitate şi era vesel şi optimist.

Într-un cuvânt era mulţumit cu munca lui, iar clienţii lui la fel aşteptându-şi răbdători rândul la lustruit.

Într-o zi însa s-a oprit la el un client nou, mai deosebit de ceilalţi care l-a întrebat prietenos:

"Ce faci aici? Ce-i cu tine aşa de vesel? Nu ţi-a spus nimeni de criza financiara? "

Ce-i drept nu-i spusese nimeni, nici unul dintre domnii aceia bine îmbrăcaţi care intrau în banca sau ce-o fi fost acolo, probabil toţi la curent cu criza.

"Poate nu le pasă de tine sau poate n-au avut suflet să îţi spună însă criza financiara e pe drum şi ne va afecta absolut pe toţi nu va scăpa nimeni, nici măcar tu un biet lustragiu. Aşa că dacă ai un dram de minte iţi iei măsuri din timp, ca să nu fii luat pe nepregătite. Aceasta e meseria mea, sunt expert, ştiu ce vorbesc."

După plecarea domnului binevoitor, lustragiul nostru rămase pe gânduri. Poate că într-adevar nici unul dintre clienţii lui nu îl considerase demn să îl pună la curent cu criza financiară. Noroc cu domnul cel prietenos care îi voia binele. Aşa că lustragiul a început să ia măsuri încât să nu fie luat pe nepregătite de criza financiară. Pentru început folosea mai puţină cremă de pantofi şi mai de proastă calitate. Apoi a început să aloce mai puţin timp fiecărui client, după cum se spune "time is money." A început să socializeze mai puţin cu aceştia, criza e criză, nu mai e timp de "small-talk". Preocupat de criza financiara devenise îngândurat, tăcut şi îşi făcea treaba de mântuială. Aşa că încetul cu încetul clienţii săi fideli cărora le plăceau veselia şi calitatea muncii lustragiului au început să se rărească. Iar lustragiul nostru cu fiecare client pierdut era mulţumit într-un fel ciudat că domnul cel binevoitor a avut dreptate.

"Ce m-aş fi făcut dacă expertul nu m-ar fi prevenit la timp? Acum as fi fost probabil luat pe nepregătite de criza financiara."

Sper ca aţi tras deja concluzia: Evitaţi sfaturile specialiştilor. "

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP