"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Mici gânduri către tineri - preluat de pe http://trandafirescu.wordpress.com

>> vineri, 26 iunie 2009


O, daca as putea sa patrund in inima unui tanar, de as putea sa ii patrund in intimitate si sa il trezesc, sa il fac sa constientizeze efemeritatea lucrurilor. De as indrazni sa il fac sa inteleaga atatea aspecte… atatea idei… O, daca as putea intra in inima unui tanar si sa strig: Nu te lasa inselat si ucis de lume! Nu incerca sa te lasi condus de ea, de atractiile ei, de logica ei. Lumea nu e ceea ce pare! Lumea e o iluzia, lumea nu poate oferi, nu poate crea. Binele ei este o mare minciuna! Iti va devora sufletul prin placeri si distractii in inceput, insa, apoi, dupa ce ti-a luat toata vlaga, toata puterea, toata-ti capacitatea creatoare te abandoneaza deznadejdii, te uita, te inunda cu complexitatea nepasarii si iti raneste asteptarile prin indiferenta!

Lumea este puterea ce isi urmareste doar propriul scop. Iti foloseste expresia vitala si apoi te abandoneaza, te abandoneaza minciunii si nonsensului. Lumea e cuprinsa de tristete, plafonare si mediocritate. Ea nu te implineste, nu se ridica la masura nazuintelor tale. Ea percepteaza defectuos, nu reprezinta etalonul credintelor tale. Ofera prostgust, ura, mizerie, suferinta… Si chiar daca nu esti cu ea, nu inseamna ca esti singur.

Tanarul ortodox iti este sprijinul, el iti ofera prietenia adevarata. Cauta-l… el este langa tine.

Tanarul ortodox nu este parte neglijata a societatii, el nu este un intrus, un neadecvat, un evadat al societatii. Tanarul ortodox e la fel ca ceilalti tineri ai lumii, tanarul ortdox e integrat si oscileaza si el ca toti intre bine si rau, insa discernamantul lui ii este marea putere.

Tanarul ortodox este minunea societatii, el are tot ce societatea are nevoie. Tanarul ortodox nu este un habotnic, o persoana exagerata si inchisa in dogma. Este la fel ca ceilalti, tanarul ortodox mananca, doarme, calatoreste, invata, iubeste, canta, rade, plange, se bucura de tot, se bucura de viata, suspina, cade, invinge… Dar toate acestea, prin HRISTOS, odihnesc, limpezesc si inalta sufletul lui plin de visuri, de nazuinte si ganduri frumoase.

Tanarul ortodox isi cunoaste scopul, planul, tinta. El stie care ii sunt armele si isi cunoaste adversarul. El se mobilizeaza si actioneaza inteligent. El nu se lasa prada entuziasmului precar si nici nu ramane usor impresionat, e prevazator si anticipeaza pericolul. Tanarul ortodox lupta, se straduieste, rabda si isi cauta fericirea alaturi de Hristos.


Articolul complet : http://trandafirescu.wordpress.com/2009/05/30/mici-ganduri-catre-tineri/

2 comentarii:

[I][T][R] 26 iunie 2009 la 15:20  

hmmm, frumos frumos. ma bucur ca apare si pe aici acest articol. oricum frumos blogul, n-as fi crezut

pescarus 26 iunie 2009 la 23:37  

http://usa-milostivirii.blogspot.com/2009/05/scrisoare-catre-un-tanar-fragment.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP