"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

"E mult mai bine să ajuţi un om decât să spui ce nu ai putea face pentru o mie de oameni" - Maica Alexandra (Prinţesa Ileana a României)

>> luni, 31 august 2009


Mergeam spre Schitul Sihla. Cam jumatate de ceas de mers pana acolo cu maşina. Drumul destul de anevoios, dar într-adevar cu peisaje minunate. Ne gândeam cum pot calugarii de acolo să se întreţină, cât au de mers până în oraş să îşi procure de mancare şi altele. Iar noi am uitat să le luam câte ceva. Măcar o sticla de ulei, o punga de zahar, o paine...Dar ne-am gândit prea târziu la asta. Deja străbătusem o mare parte din drum. Am început să vorbim că măcar atât puteam sa facem şi noi, apoi ne-am gândit că dacă am fi procedat aşa la fiecare mănăstire, având în vedere că vizitasem vreo 10 mănăstiri până acolo...Ni se părea ca dacă am fi luat la fiecare câte ceva de folosinţă ar costa mult. Apoi ne-am trezit cu toţii şi ne-am spus că noi nu am ajutat nici măcar o mănăstire cu ceva, de ce vorbim de ce puteam să facem pentru 10 mănăstiri dacă pentru una nu am făcut nimic?!

Aşa se întâmplă de multe ori. Mă gândesc că sunt prea mulţi oameni care au nevoie de ajutor şi eu singură, nu pot să fac nimic. Dar nu contest că măcar pentru un om în nevoinţă putem să facem ceva, cât de mic. O vorbă bună, o mângâiere, o privire blândă sau ceva ce are nevoie cu adevărat la momentul potrivit.

3 comentarii:

Hyelsimyc 31 august 2009 la 10:45  

Dupa cum am mai zis...mult adevar graiesti in ceea ce scrii.Imi aduc aminte cand stateam la masa de la cofetarie mancand pe nesimtite acel ecler glazurat cu ciocolata si a venit acel baiat care ne-a cerut bani, iar noi am zis ca nu avem.Dupa mi-am adus aminte de ceea ce spunea Parintele Ilarion in carte si anume: " Nu poti sti cand Iisus va veni la tine si va cere".Dupa aceasta m-am simtit foarte rau si stii si tu, caci erai cu mn.Sper sa reusim sa fim mai atente de acum innainte si oricum daca ajutam o persoana cat de putin noi nu pierdem absolut nimic.:)>:D< Ma bucur ca alaturi de tine am reusit mereu sa invat cate ceva!

Hyelsimyc 31 august 2009 la 11:09  

Dragostea de oameni uneori vine vazuta si ca doar incredere oarba, am incercat intotdeauna sa dau o sansa tuturor pentru a arata ce au in interior, dar multi au interpretat in mod gresit sansa pe care am dat-o, ca si Nicu de peste "Prut".Insa nu o sa renunt sa dau aceasta sansa oamenilor, pentru ca sunt sigura ca intr-o zi voi intalni si o persoana care sa stie sa isi arate frumusetea interioara si sa se bucure de sansa pe care i-am oferit-o.Fiecare merita o sansa!

Unknown 13 septembrie 2009 la 11:30  

imi place mult blogul.
Dumnezeu sa te ajute sa scrii in continuare.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP