"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Unde căutăm fericirea?

>> joi, 27 august 2009

Am găsit o povestioară în revista Cuvinte către tineri de la Putna. Unde căutăm fericirea? Aici în slava lumii sau în slava Lui Dumnezeu?

Se spune că un misionar care trăise în India de mulţi ani şi un cântăreţ ce stătuse acolo doar câteva zile, se întorceau acasă în Statele Unite, la bordul aceleaşi nave. După vreo două săptămâni de voiaj pe mare, se apropiau de portul din New York. Pe ţărm era o mulţime de oameni care aşteptau, se vede, pe cineva. Pentru o clipă misionarul a crezut că-l aşteptau pe el. Muncise mult în Orient, construise biserici, întemeiase centre misionare şi era oarecum cunoscut în anumite cercuri. Dar nu. Când au acostat a înţeles că erau cu toţii admiratorii starului de muzică.
- Doamne, nu pot înţelege, a murmurat misionarul nostru. Eu am dedicat Indiei patruzeci şi doi de ani din viaţa mea, în vreme ce el a stat acolo abia câteva zile şi iată că aici sunt mii de persoane venite să-i ureze bun venit acasă, în timp ce pentru mine nu a venit nimeni.
Domnul îi răspunse însă:
- Fiul meu, tu încă nu ai ajuns acasă.

6 comentarii:

pescarus 27 august 2009 la 23:46  

Doamne ajuta

Ma uitam la profilul tau si m-am gandit sa-ti zic ca nu mi-au placut "Un veac de singuratate" si nici "Avocatul diavolului".
Daca vrei sa stii de ce, mai vorbim.

adriana 28 august 2009 la 02:13  

iti multumesc pentru faptul ca urmaresti blogul meu...bazandu-ma pe vorba "cine se aseamana se aduna", imi permit sa te invit sa citesti ce am scris azi ...dupa ce citesti si vezi despre ce este vorba, da si tu mai departe la cine crezi ca e dispus sa faca o fapta buna...multumesc http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/08/o-grija-impartita-cu-altii-devine-mai.html

compadvice 28 august 2009 la 02:27  

Aleluia!Inca nu am ajuns acasa,dar vom ajunge si un cer intreg ne va astepta la sosire!O zi super iti doresc!

Hyelsimyc 28 august 2009 la 12:05  

De multe ori cautam fericirea unde nu trebuie si nu ne dam seama ca adevarata fericire ne asteapta dupa aceasta viata care este doar un pasaj.Multi cred ca adevarata fericire se gaseste aici, si pierd adevarata fericire ce este in eternitate.Aici trebuie doar sa ne pregatim pentru a putea ajunge la ce e cu adevarat frumos, sincer, pur, si fericit.Multi cred ca daca iti folosesti viata pentru a te pregati pentru ce urmeaza dupa ea, o pierzi dar nu este adevarat pentru ca mai bine pierd ceva trecator decat ceva etern.Superb articol, de aici se pot trage foarte multe concluzii.

Iuliana 1 septembrie 2009 la 13:12  

Toti ne dorim ca munca sa ne fie respectata si apreciata,iar Dumnezeu mereu se ocupa de asta.
Madalina,de jumatate de an ai acest blog,de jumatate de ani incerci sa raspandesti invatatura lui Hristos.iti doresc sa ai parte de o poveste ca acelui misionar din poveste.Te iubesc

Madalina 2 septembrie 2009 la 05:07  

Stii ca si eu tin la tine, iuliana. Si te iubesc! Multumesc pentru toate cuvintele frumoase. Cu adevarat ele reflecta frumusetea din suflet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP