"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Ateismul va fi învins, dar să fiţi atenţi cu ce va fi înlocuit!

>> marți, 1 septembrie 2009

Am citit cartea Sfântul închisorilor. M-a cutremurat atât de mult, simt o evlavie şi un ataşament puternic faţa de cei care au suferit în teminţele comuniste, mai ales de Valeriu Gafencu. Trăirile povestite sunt pline de o iubire-jertfă pe care numai Dumnezeu putea sa o lucreze prin aceşti oameni. Înainte de a trece la Domnul, Valeriu Gafencu, ne-a transmis un mesaj tuturor celor pentru care s-a jerfit în temniţe.

"În primul rând gândul şi sufletul meu se închină Domnului. Mulţumesc că am ajuns aici. Merg la El. Vă rog mult să-L urmaţi, să-l slăviţi şi să-L slujiţi. Sunt fericit să mor pentru Hristos. Lui îi datorez darul de azi. Totul e o minune. Eu plec, dar voi aveţi de purtat o cruce grea şi o misiune sfântă. În măsura în care mi se va îngădui, de acolo de unde mă voi afla mă voi ruga pentru voi şi voi fi alături de voi. Veţi avea multe necazuri. Fiţi tari în credinţă, căci Hristos îi va birui pe toţi vrăjmaşii. Îndrăzniţi şi rugaţi-vă! Păziţi neschimbat Adevărul, dar să ocoliţi fanatismul. Nebunia credinţei este putere dumnezeiască, dar tocmai prin aceasta ea este echilibrată, lucidă şi profund umană. Să-i iubiţi şi să-i slujiţi pe oameni. Au nevoie de ajutor, căci duşmani prădalnici caută să-i înşele. Ateismul va fi învins, dar să fiţi atenţi cu ce va fi înlocuit!"

Valeriu Gafencu - Sfântul închisorilor

2 comentarii:

Hyelsimyc 1 septembrie 2009 la 05:42  

Tocmai azi, multumesc ca ai postat acest articol, pentru ca exact acum in acest moment in care dau comentariul aveam nevoie de a primi din nou o noua siguranta ca Dumnezeu exista si ca ne iubeste, ca Dumnezeu este ceva mai mult decat cred unii ca poate si.Am vorbit cu un barbat care a inceput sa imi vorbeasca despre gnoza, se credea atat de sigur de sine in ceea ce spunea iar mie imi era foarte greu sa imi apar credinta.As vrea ca ceva sa se schimbe, unii ca acest barbat se cred atat de vrednici incat sa evite problema cip-urilor doar cu ajutorul marilor initiati ai indiei.off...:-< nici nu stiu ce sa mai zic.Sunt destul de distrusa pe ziua de azi...ispitele sunt mari...si foarte grele...dar trebuie sa invatam sa le iubim si na ne luptam cu ele cand zic sa le iubim o zic pentru ca lupta cu ele si inginverea lor ne duce sper Dumnezeu.

Iuliana 1 septembrie 2009 la 12:41  

Sunt oameni care au murit,care mor si care vor muri pentru a salva samanta ortodoxa.Respect celor care s-au jertfit pentru ca noi sa aveam sansa de a afla adevarul.De acum,numai noi putem decide cum vom trai:in adevar sau minciuna.Ei ne-au aratat drumul,dar noi alegem poarta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP