"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

"Când eram mai tânăr şi la trup curat"

>> vineri, 25 septembrie 2009

Cât de frumos e să fii curat moral.

Îmi privesc colegele (unele)...aş vrea să rămână aşa frumoase şi senine şi după 4 ani (având în vedere că sunt la liceu) . Da, eu pe majoritatea colegelor le văd inocente, chiar dacă trăim în vremurile astea pline de sexualitate.
Cât de frumoasă e fecioria! Cu tot riscul de a fi luată în râs. Trebuia să spună cineva asta, dacă nimeni nu are curaj.


Nu pot să o explic în cuvinte, dar pot să o definesc vag ca fiind prietenia dintre deminitate şi smerenie, modestie. Când eşti curat...eşti demn, dar în acelaşi timp smerit. Eşti demn pentru că nu te laşi călcat în picioare de murdăriile lumii şi smerit pentru că eşti părăsit de lume. Fecioria e o taină pe care mulţi o află după ce o pierd.
Spunea un poet : " Când eram mai tânăr şi la trup curat...". Mă gândesc că dacă acea puritate este adesea asociată cu tinereţea, atunci de ce noi, tinerii, nu trăim ca atare? Ca nişte tineri adevăraţi? Unde ne e candoarea...? Cine ne-a furat frumuseţea?

4 comentarii:

iuliana 26 septembrie 2009 la 11:58  

Vom trai,vom trai si vom vedea
Vom simti si vom zbiera
De durere,de umilire.
Ne vom gasi
Abia atunci ne vom gasi prietenii
Pana atunci nu ne vom trezi.
Linistea sufleteasca e mai importanta ca orice.Bolile sufletesti sunt cele mai grele boli care de cele mai multe ori nu au leac. Trist dar adevarat. Fecioria este momentul puritatii,momentul fragilitatii.C e ai in patul tau consideri fara importanta. E frumos sa fii curtat. E frumos sa fii iubit.uit-te la parinti ei te iubesc fara sa iti ceara nimic in schimb,cel ce te va iubi cu adevarat la fel va proceda.

eugenionuț 27 septembrie 2009 la 13:25  

http://www.youtube.com/watch?v=BFk0sy_BB4Y

Unknown 3 octombrie 2009 la 12:20  

O cat este de frumoasa fecioria! Ai scris frumos:)

Iuliana 4 octombrie 2009 la 03:32  

Pentru ca si eu sunt la liceu, chiar daca la catedra, inteleg bine ce ai scris aici. Pot vedea cum , timp de patru ani, lumina inocentei de pe fata adolescentilor mei se stinge sau se estompeaza. Si ma gandesc, amintindu-mi cum erau la inceput, ca s-a atins de ei duhul lumii acesteia cam murdare si ii plang. Tare as vrea sa nu li se intample asa cum ni s-a intamplat noua tuturor: sa invatam valoarea fecioriei dupa ce am pierdut-o si valoarea curatiei sufletesi dupa ce ne-am intinat sufletele. Mila lui Dumnezeu sa fie cu noi toti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP