"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

...te vei descălţa pe Drum

>> sâmbătă, 9 ianuarie 2010



Ai fost şi tu cândva cu tălpile goale, bătătorite de argilă. Cu mersul uşor simţind fiecare petec de pământ sub călcâiele roşii. Ai uitat.
Zilele când iarba te prindea cu patimă de glezne sunt prea departe...undeva în alte colţuri uitate. Roua se împrăştia în mii de sărutări pe talpa ta caldă şi tu zâmbeai cu zâmbet bun. Uitându-te în sus...cerul învelea pâmântul cu braţele sale şi pe tine împreună cu el. Tu erai din el. Acum...uitare.

Picioarele-ţi sunt prinse în pantofii cu toc, în cei făcuţi din piele scumpă, în pantofi eleganţi care te strâng, dar pe care niciodată nu îi dai jos. Suporţi şi încerci să uiţi durerea provocată de curelele lor stranse pe gleznele tale. Pantofi care mai de care mai strălucitori cu pietre scumpe, înalţi strivind orice iese în cale lor. Călcând cu vanitate pe drumul spre uitare. Spre o uitare care ucide.
Dar dacă totuşi îţi aduci aminte că există o Lumină, dacă îţi aduci aminte de jertfa Celui pironit pe cruce şi dacă vrei să mergi spre El... Du-te! ....şi...lasă, te vei descălţa pe Drum. Te vei descălţa de toate mândriile tale, poftele şi indiferenţ ta. De bezna densă din tine... Mergi...Aleargă!

3 comentarii:

Hyelsimyc 9 ianuarie 2010 la 16:20  

Ai scris superb, am plans...in seara asta am tot plans...off...suntem atat de egoisti...si atat de rai..:((Sa ne ajute Dumnezeu pe toti pentru a reusi sa mergem din nou pe calea cea buna!

Antiignorantu 11 ianuarie 2010 la 08:24  

asa asa frumos scris :)

Georgiana 12 ianuarie 2010 la 08:57  

Deosebit articolul...
[citeste offline-ul pe care ti l-am lasat, nu mai am tel si nu stiu cum sa iau legatura cu tine. Dai mesaj pe nr nou.]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP