"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Dor de frumos

>> duminică, 28 februarie 2010

Se spune că aici, pe Pământ, trăim într-o mocirlă faţă de frumuseţile raiului. Dar văd că până şi mocirla lui Dumnezeu este frumoasă.
Mi-e dor de răsărit, de sunetul frunzelor, de mireasma unei flori, de cutele din palmă, de timpul în care sufletul si corpul nostru traiesc impreuna minunea de a fi viu.
Daca frumuseţea este autograful lui Dumnezeu, sa nu pierdem niciodata sa vedem ceva frumos. E in fieacare chip, in fiecare sclipire...in fiecare suflare de viaţă. Degeaba exista frumuseţe daca nu este Lumina. Fără Lumina frumuseţea este inutilă. Lumina împărtăşeşte tuturor frumuseţea ce îi inconjoară. Dacă nu vom avea lumină in suflet nu vom putea vedea toate minunile ce se afla lângă noi.


Când nu ţi-au mai rămas decât doi bănuţi, cumpără o pâine de-un ban şi un crin cu celălalt.
Pentru că frumuseţea e prea frumoasă...

Read more...

Oameni diferiţi

>> duminică, 7 februarie 2010

Întreabă-l pe omul trupesc: "Cine eşti?" El va răspunde: "Eu sunt", având în vedere trupul său. Întreabă-l pe omul sufletesc (cordial): "Cine eşti?" El va răspunde: "Doi antipozi vieţuiesc în mine şi eu pribegesc de la unul la altul", zicând despre natura sa instinctivă şi raţională.
Întreabă-l pe omul duhovnicesc: "Cine eşti?" El va răspunde: "Există Cineva în sufletul meu, eu îmi întind mâinile ca să mă ating de El, însă înţeleg că mâinile mele trebuie să fie mai întinse decât cerurile. Întreabă-L pe El cine sunt eu !"

Sf. Nicolae Velimirovici




Read more...

Mandrie şi prejudecată

>> miercuri, 3 februarie 2010

Deşi ecranizarea respectă destul de fidel acţiunea cărţii, e de preferat să se citească prima dată romanul. De fiecare dată cartea este de mii de ori mai bună ca filmul.

Romanul este in topul Celor mai iubite carti in Marea Britanie, clasament organizat de BBC in baza preferintelor a 750.000 de britanici.


E imposibil sa nu îţi placa o asemenea carte.

Cu toate că preocuparea doamnei Bennet a fost mereu
gasirea unor soti care sa le asigure un trai indestulat fiicelor sale, Lizzie, una dintre fiice, are alte planuri pentru viitorul său.
Cu o judecată ageră şi cu o deosebită francheţe, personajul Lizzie, atrage fiecare cititor. Bazandu-se pe corectitudinea gandirii sale, aceasta află mai tarziu ca omul îşi poate forma uşor prejudecăţi
Cât despre mândrie... o să o cunoaşteţi uşor la domnul Darcy.


Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP