"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Mandrie şi prejudecată

>> miercuri, 3 februarie 2010

Deşi ecranizarea respectă destul de fidel acţiunea cărţii, e de preferat să se citească prima dată romanul. De fiecare dată cartea este de mii de ori mai bună ca filmul.

Romanul este in topul Celor mai iubite carti in Marea Britanie, clasament organizat de BBC in baza preferintelor a 750.000 de britanici.


E imposibil sa nu îţi placa o asemenea carte.

Cu toate că preocuparea doamnei Bennet a fost mereu
gasirea unor soti care sa le asigure un trai indestulat fiicelor sale, Lizzie, una dintre fiice, are alte planuri pentru viitorul său.
Cu o judecată ageră şi cu o deosebită francheţe, personajul Lizzie, atrage fiecare cititor. Bazandu-se pe corectitudinea gandirii sale, aceasta află mai tarziu ca omul îşi poate forma uşor prejudecăţi
Cât despre mândrie... o să o cunoaşteţi uşor la domnul Darcy.


2 comentarii:

Geza Kolab 3 februarie 2010 la 18:03  

Nu ne zici de ce merită citită cartea/ vizionat filmul? Doar pentru că studiile susțin că ar fi pe placul majorității?

Iuliana 4 februarie 2010 la 01:59  

Nici Elisabeth nu este lipsita de mandrie! Poate mai puternica decat a lui Darcy, care fusese crescut astfel, purtand semnul caracteristic al aristocratiei. Dar este o carte foarte folositoare daca urmarim sa desfiintam macar prejudecatile cele mai grosolane pe care le cultivam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP