"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Să fim ceea ce suntem

>> duminică, 24 octombrie 2010

"Nimeni nu va cere să fiţi ceea ce NU sunteţi, vi se va cere însă să fiţi ceea CE SUNTEŢI." - Antonie Bloom

Aşa cum spune Antonie Bloom mai departe, noi trebuie să ne concepem ca fiind materii prime pe care Dumnezeu ni le-a dat în mâinile noastre şi din care putem crea o operă de artă. Dar cum putem crea o operă de artă din noi şi din viaţa noastră când vedem că nu suntem nici pe departe atât de buni pe cât ar trebui?

În acest sens trebuie să avem concentrarea şi claritatea privirii unui pictor. Opera de artă este determinată de doi factori: în primul rând de concepţie şi în al doilea - de materialul aflat la îndemână. Nu poţi face două opere de artă identice din materiale diferite. Dacă vă veţi propune să faceţi o cruce din fildeş, nu veţi lua granit pentru asta, şi dacă doriţi să faceţi o cruce celtică nu veţi începe să ciopliţi în marmură.
Astfel nu trebuie să ne întrebăm cum putem face din noi şi din viaţa noastră altceva decât trebuie să fie, ci privind spre noi înşine să ne întrebăm ce operă am putea face din ceea ce avem la îndemână, adică din structura sinelul nostru.
Ni se cere să fim ceea ce suntem şi să devenim cei mai buni în funcţie de puterile noastre şi de materialul care ne stă la dispoziţie. În final, Dumnezeu ne va întreba NU dacă am fost Sf. Petru, ci dacă am fost noi înşine. Deci să ne acceptăm şi să nu ne încăpăţânăm să fim ceea ce nu putem fi. Să ne întrebăm dacă până în prezent am făcut tot ce e mai bun din noi, de asemenea să ne întrebăm dacă nu păcatul este cel care ne schimbă şi ne schimonoseşte esenta de " a fi " a fiecăruia şi ne transformă în ceea ce nu suntem cu adevărat.

1 comentarii:

Hyelsimyc 2 noiembrie 2010 la 13:21  

Din pacate oamenii vor sa para ceea ce nu sunt, oamenii tin la aparente si uneori vor sa arate ceea ce nu sunt pentru a fi placuti de cei din jur.daca nu ne place cum suntem, trebuie sa ne schimbam, ca sa ne schimbam trebuie sa stim ceea ce trebuie schimbat.dar oamenii sunt "animale" prea mandre si orgolioase ca sa recunoasca defectele.Asa ca isi creeaza calitati dintr-un mare mare defect, minciuna.Trebuie sa fim sinceri sa ne schimbam in bine, sa acceptam criticile, sa ne uitam la noi si sa ne curatam, putem fi ceea ce dorim, dar cu modestie si bunatate.Omul tinde mereu spre ceva mai bun.Dar sa nu uitam totusi ca suntem oameni.In societatea in care traim, sa fii sincer,bun, modest, nu prea mai este luat in considerare de nimeni din pacate.
Mada te rog, mi-e dor de tine, da-mi un semn de viata ceva....te iubesc draga mea, ai grija de tine,fii tu caci esti minunata!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP