"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Poveste

>> luni, 14 martie 2011


Se spune că Dumnezeu a trimis odată un înger pe pământ să-i aducă cel mai preţios lucru. A umblat mult să caute un lucru care să-I placă lui Dumnezeu. A nimerit întâi într-un loc unde un om căzuse mort pe câmpul de luptă. Crezând că sacrificiul acestuia trebuie să fie cel mai preţios lucru, s-a apropiat de el, a luat o picătura de sângele vărsat şi a adus-o la Dumnezeu. Acesta i-a răspuns: " Într-adevăr, ceea ce mi-ai adus e un lucru mare, dar poate că nu e cel mai mare. Mai du-te, caută şi vezi poate mai găseşti."

A mers îngerul din nou şi a nimerit la un spital. Acolo a găsit o infirmieră ce şi-a jertfit viaţa pentru un om care suferea de o boală incurabilă şi molipsitoare. Îngerul a luat ultima ei suflare şi a dus-o lui Dumnezeu crezând că a găsit de data aceasta cel mai preţios lucru. Dumnezeu i-a răspuns: " E mare, într-adevăr sacrificiul pe care l-a făcut infirmiera pentru aproapele ei, dar poate există ceva şi mai mare."

A venit îngerul din nou pe pământ şi a găsit un om foarte păcătos, un tâlhar care tocmai se pregătea să jefuiască o familie de creştini. Dar înainte de a intra în casă, s-a uitat pe geam şi a văzut-o pe femeie cum făcea rugăciunea de seară pruncului. În clipa aceea, hoţul şi-a amintit de mama sa, care la fel procedase şi cu dânsul când era mic. Dintr-odată l-a cuprins o remuşcare puternică. I-au venit în minte toate nedreptăţile făcute. Impresionat de liniştea şi pacea de pe chipul copilului şi îngrozit de fapta ce voia s-o săvârşească, i-a scăpat o lacrimă.
Văzând-o, îngerul şi-a zis: " Aceasta trebuie să fie!" A luat lacrima şi a dus-o. Dumnezeu I-a răspuns: " Aceasta este! Ai găsit-o! Lacrima de pocăinţă. Lacrima de întoarcere a celui ce părea pierdut pentru totdeauna."

după Lev Tolstoi

Read more...

Trei sferturi în cer

>> sâmbătă, 12 martie 2011



In oamenii de pe aici e Dumnezeu, pesemne
Cand ei in curti cu pasii mici aduc in case lemne
Si e o liniste de rai in gestul lor de-o viata
In care dau nutret la cai si oile-si rasfata
Dar mai ales in tot ce fac e semn ca nu li-i frica
Un suflet clar din trup opac la ceruri se ridica

R: Si uneori, la focul mic
Din casa lor sarmana
Isus, induiosat un pic
Coboara din icoana

O capra si-a zdrobit un corn sarind pe usa sparta
Desenul fumului din horn e opera de arta
Si-n toate sipcile din gard un clopot mai tresare
Cand vreascurile-n brate ard cu-o mistica ardoare
Ninsorile nici nu mai cad in viscoliri cu vaier
Scanteietorul lor rasad pluteste bland in aer.

Respira-n toate un mister ce satul il indruma
Trei sferturi sa se afle-n cer si doar un sfert in huma
Si nu se stie sunt tarani sau ingeri sunt, pesemne
Cei care de atatia ani aduc in case lemne
Si sufla-n focul lor mereu, sporindu-le nadejdea
Sa-i fie cald lui Dumnezeu, aflat in toti acestia

(Adrian Paunescu)


Read more...

România *În premieră*

>> marți, 1 martie 2011


„În premieră" cu Carmen Avram este cu adevărat o premieră pe piața românească. Emisiunea se definește extrem de simplu: „excelență în jurnalism”. De la subiectele alese până la felul în care sunt filmate și împachetate, „În premieră” înseamnă forță, diversitate și nu în ultimul rînd, întoarcerea la noțiunile de bază ale jurnalismului."

Emisiunea a debutat în seara aceasta la Antena 3 cu reportaje care nu pot fi definite decât prin măiestrie, putere, emoţie şi multă muncă. Într-o manieră inedită sunt prezentate anchete, portrete de oameni excepţionali şi fenomene sociale care schimbă lumea.
De la şocant până la emoţionant şi cutremurător, reportajele au fost prezentate astfel...

Primul reportaj va fi o anchetă despre o resursă imensă a României - aurul, un zacamant de 54 de miliarde de dolari care ne-ar putea ajuta sa platim si de 3 ori datoria catre FMI daca cei din conducere si-ar da interesul. Avem apoi povestea unui supraom, un bărbat care a fost de mic orb, surd şi mut şi care a reuşit imposibilul: să vorbească, să înveţe limbi străine, să cunoască lumea. Ultimul material prezentat astazi e de un umor nebun, despre ţiganii expulzaţi din Franţa, care s-au întors la Paris şi care trăiesc sprijiniţi chiar de oficiali francezi.

Pe lângă reportajele care au avut un impact considerabil asupra mea, m-au impresionat oamenii care muncesc pentru această emisiune. Oameni tineri, specialişti, inteligenţi... cu o putere de muncă ieşită din comun. Oameni care vor să arate o altă faţă a României: Realitatea.
Toate aceastea într-un timp în care ori ţi-e frică ori ţi-e silă să te mai uiţi la televizor. Când peste tot se promovează nonvalori şi prostie, când parcă se vrea o îndobitocire crasă a noastră, apare o emisiune, printre puţinele emisiuni realizate cu mintea, cu sufletul şi inima. În premieră este o realizare care oferă nădejdea că mai există oameni cu o coloană vertebrală, chiar dacă noi am văzut până acum numai cocoşaţi.

In premieră este una dintre putinele emisiuni care mai sunt la noi în ţară şi care arată ceea ce trebuia să fie mass-media de fapt şi nu ceea ce a devenit în timp: spălarea creierului şi a conştiinţei.




Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP