"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Cerşind pentru Dumnezeu

>> joi, 7 iulie 2011

Îl cheamă Dobri Dobrev, din satul Bazlovo, Bulgaria, are 97 de ani şi este cerşetor. Un altfel de cerşetor, după cum veţi vedea. Păr lung, alb, costum popular, opinci, ochi blânzi şi senini. Cerşeşte pe străzile Sofiei, luminos şi smerit. Gest uluitor, sărută mâna unui copil care l-a miluit.



Un sfânt coborât din icoane, foarte sus în smerenia sa. Cerşeşte nu pentru sine, ci pentru Hristos. Stă umilit, adică smerit, în mână cu o cutiuţă de tablă, în faţa Catedralei „Sfântul Alexandru Nevski”, sau în faţa Bisericii „Sfinţii Chiril şi Metodie”, donând apoi toţi banii, dar absolut toţi, Bisericilor pentru restaurare sau subzistenţă, precum şi fraţilor creştini mai săraci şi mai nevolnici decât el. Bătrânul cerşetor donase numai Catedralei „Sfântul Alexandru Nevski” suma de 35.700 leva, adică în jur de 20.000 de euro, cum rezultă chiar din condicile parohiale. Bătrânul cerşetor este săracul bogat al miracolului evanghelic şi răscumpără vremurile sub bucata lui de cer.








Preasfinţitul Tihon al Tiveriopolei a declarat presei, „Nu mi-a venit să cred când am văzut chitanţa şi este, incredibil, cel mai mare donator al Catedralei Patriarhale, Moş Dobri, cerşetorul îmbrăcat în costum popular, cel care se închină înaintea tuturor. Acest om atât de sărac şi smerit, a făcut cea mai mare donaţie din ultimul deceniu pentru Biserica „Sfântul Alexandru Nevski!”


Bătrânul cerşetor pentru Hristos are un venit lunar de 80 de euro şi vine la Sofia pentru a aduna bănuţ cu bănuţ, niciodată pentru sine. Îi salută pe toţi, şi se închină în faţa tuturor. Un bătrân de aproape o sută de ani, sărutând mâna unui copil de opt ani, pentru bănuţul primit. Nu este bănuţul lui, este bănuţul lui Hristos!

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP