"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Jocurile Olimpice - Mărturisire ortodoxa

>> miercuri, 15 august 2012

10.08.2012, Londra  - Atleta etiopiană Meseret Defar a oferit unul dintre cele mai emoţionante momente în cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra din acest an atunci când a trecut linia de final în cursa de 5.000 de metri, câştigând aurul. Ea a scos atunci o imagine cu Fecioara Maria, a arătat-o camerelor de filmare şi a început să se roage.

Defar, credincioasă creştină ortodoxă, a încredinţat cursa ei lui Dumnezeu prin semnul crucii, terminând-o în 15 minute, 4 secunde şi 24 de sutimi, învingându-şi astfel conaţionala Tirunesh Dibaba, favorita cursei. Cu ochii în lacrimi, Defar a arătat mândră imaginea cu Fecioara cu Pruncul Isus, pe care a purtat-o pe durata întregii curse.

A îngenuncheat şi a sărutat icoana pe care o avea ascunsă în numărul de concurs. Apoi, i-a dedicat aurul fiicei adoptive. "Cînd am plecat, fetiţa mi-a spus: «Te rog, adu-mi medalia acasă!». E premiul ei".


1 comentarii:

Dan-Ioan 15 august 2012 la 06:11  

Foarte frumos....fără cuvinte

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP