"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Firul din cămașa lui Dumnezeu

>> sâmbătă, 8 februarie 2014

Un autor drag mie, M. Şişkin, pe care l-am întâlnit şi unul dintre puţinii oameni pe care i-am simţit vii cu duhul, scria într-o carte de-a sa:  

Mai ţii minte? Ai desenat că de la toate obiectele şi de la toţi oamenii câte un fir se duce într-un punct. Aşa e construită lumea. Mai întâi, am fost toţi la un loc, într-un întreg. După aceea, toţi am fost risipiţi, dar de fiecare este legat un fir, acesta de care suntem traşi înapoi. Şi de aceea, toată lumea se va aduna din nou într-un punct.” 

 Ei bine, nu știu de ce, dar cred că acest fir este firul din cămaşa lui Hristos... şi mă gândesc că dincolo de tot ceea ce suntem noi sau ceea ce NU suntem, dincolo de relaţiile dintre noi, fie de prietenie, fie de antipatie, fie de iubire, fie de ură sau frică, fie de incertitudine, dincolo de orice raport care se află între noi, mă gândesc că este Hristos, este acel fir tainic din cămaşa lui care ne leagă pe toţi. Acel fir care porneşte de la El şi trece prin sufletul tău, apoi prin sufletul meu şi aşa mai departe... prin sufletul fiecărui om.


Foto: Dani Brubaker

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP