"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

România *În premieră*

>> marți, 1 martie 2011


„În premieră" cu Carmen Avram este cu adevărat o premieră pe piața românească. Emisiunea se definește extrem de simplu: „excelență în jurnalism”. De la subiectele alese până la felul în care sunt filmate și împachetate, „În premieră” înseamnă forță, diversitate și nu în ultimul rînd, întoarcerea la noțiunile de bază ale jurnalismului."

Emisiunea a debutat în seara aceasta la Antena 3 cu reportaje care nu pot fi definite decât prin măiestrie, putere, emoţie şi multă muncă. Într-o manieră inedită sunt prezentate anchete, portrete de oameni excepţionali şi fenomene sociale care schimbă lumea.
De la şocant până la emoţionant şi cutremurător, reportajele au fost prezentate astfel...

Primul reportaj va fi o anchetă despre o resursă imensă a României - aurul, un zacamant de 54 de miliarde de dolari care ne-ar putea ajuta sa platim si de 3 ori datoria catre FMI daca cei din conducere si-ar da interesul. Avem apoi povestea unui supraom, un bărbat care a fost de mic orb, surd şi mut şi care a reuşit imposibilul: să vorbească, să înveţe limbi străine, să cunoască lumea. Ultimul material prezentat astazi e de un umor nebun, despre ţiganii expulzaţi din Franţa, care s-au întors la Paris şi care trăiesc sprijiniţi chiar de oficiali francezi.

Pe lângă reportajele care au avut un impact considerabil asupra mea, m-au impresionat oamenii care muncesc pentru această emisiune. Oameni tineri, specialişti, inteligenţi... cu o putere de muncă ieşită din comun. Oameni care vor să arate o altă faţă a României: Realitatea.
Toate aceastea într-un timp în care ori ţi-e frică ori ţi-e silă să te mai uiţi la televizor. Când peste tot se promovează nonvalori şi prostie, când parcă se vrea o îndobitocire crasă a noastră, apare o emisiune, printre puţinele emisiuni realizate cu mintea, cu sufletul şi inima. În premieră este o realizare care oferă nădejdea că mai există oameni cu o coloană vertebrală, chiar dacă noi am văzut până acum numai cocoşaţi.

In premieră este una dintre putinele emisiuni care mai sunt la noi în ţară şi care arată ceea ce trebuia să fie mass-media de fapt şi nu ceea ce a devenit în timp: spălarea creierului şi a conştiinţei.
0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP