"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Taken - un film realist

>> joi, 11 iunie 2009

"Taken" este un thriller plin de actiune si suspans, care evidentiaza probleme grave ale societatii moderne precum traficul de carne vie si coruptia existenta in politica si in interiorul politiei si al serviciilor secrete.
Bryan Mills este un fost agent CIA care s-a mutat la Los Angeles pentru a fi in apropierea rasfatatei lui fiice in varsta de 17 ani pe nume Kim, care locuieste acum impreuna cu mama ei Lenore si cu noul sot al acesteia, bogatul om de afaceri Stuart. La insistentele fostei sotii, Bryan Mills accepta ca Kim sa plece intr-o vacanta de relaxare la Paris, impreuna cu cea mai buna prietena a ei - Amanda. Numai ca in Europa cele doua tinere cad prada unei retele albaneze de traficanti de carne vie, care planifica sa le drogheze si sa le vanda unor arabi ca prostituate de lux, iar tatal lui Kim are la dispozitie numai 96 de ore pentru a le salva de la acest deznodamant tragic, apeland la toate abilitatile sale de fost angajat al CIA si bazandu-se pe sprijinul unui translator albanez si al unui fost membru al Serviciilor Secrete franceze pe nume Jean Claude. Intr-o cursa contra-cronometru, Bryan Mills trebuie sa faca tot ceea ce ii sta in putinta pentru a dejuca planurile periculosilor traficanti, facandu-si dreptate de unul singur.

1 comentarii:

Anonim 12 iunie 2009, 15:28  

Probabil, un film, in primul rand despre sacrificiu, despre tristeti ascunse, despre mari caractere, care nu ies la iveala decat in perioade puternice de criza, despre dragoste, despre ce poate face un om care e pe punctul de a pierde tot ce are mai scump. In final, un film si postarea lui pe blogul tau ( poate nu intamplatoare ) care mi-a adus aminte de mama si de tot ceea ce a facut bun pentru mine . Timpul a dovedit ca fara ea, nimic nu a mai putut fi ca inainte. Pe 11 iunie ar fi implinit 66 de ani. A fost una din persoanele care, la fel ca si personajul din film, ar fi fost in stare de sacrificiul suprem pentru " ai ei copii de aur ", cum i-a placut odata, sa spuna. Dar asta, a fost demult.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP