Glutamatul de sodiu şi creierul uman
>> duminică, 30 septembrie 2012
Deja celebra vorbă a nu mai puţin cunoscutului Henry Kissinger, unul
dintre strategii de vârf ai politicii americane, „Cine controlează hrana
va controla populaţia” nu are nevoie, credem, de prea multe comentarii.
Sau nu a devenit oare în ultimii 20 de ani tot mai evident pentru
oricine are ochi de văzut şi urechi de auzit că populaţia României se
hrăneşte tot mai prost, iar numărul afecţiunilor fizice şi psihice a
crescut şi s-a diversificat într-un ritm îngrijorător?
Recentele propuneri de a rezolva unele din problemele pe care le pune
hrana necorespunzătoare prin închiderea reţelelor McDonald’s – ca multe
alte soluţii ce vin din spaţiul politic românesc – sunt cel puţin
propagandistice, pentru că nu atacă problema în cauzele ei profunde.
Problema o constituie, aşa cum bine s-a observat recent într-o
investigaţie a unui post local de televiziune, aditivii alimentari
folosiţi la nivel industrial în hrana procesată pe care o consumăm zi de
zi. Iar cauza este, înainte de toate, mai ales glutamatul de monosodiu
– „nicotina alimentelor”, aşa cum a fost denumit de John Erb, autorul
lucrării „The Slow Poisoning of America” („Otrăvirea lentă a Americii”).
Glutamatul de monosodiu (MSG) este, aşa cum observa neurochirurgul
Russell L. Blaylock, un alt cercetător cunoscut al aditivilor alimentari
şi al efectelor acestora asupra creierului, o excitotoxină,
adică un element toxic ce produce supraexcitaţia unor importanţi
receptori şi neurotransmiţători din creier, al cărui rezultat este
moartea neuronilor.
Pentru a citi întregul articol accesaţi link-ul următor: Cel mai bine se vinde hrana otrăvită- monoglutamatul de sodiu, aditivul alimentar care ne omoară încetul cu încetul
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu