"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

O gura de aer proaspat

>> vineri, 23 august 2013

Dupa multa tensiune, o gura de aer proaspat de pe valea Prahovei te energizeaza imediat...


Chiar daca traseul pana la Babele este foarte cunoscut deja si poate parea chiar banal, nu inseamna ca nu mai poti descoperi si aici colturi minunate de natura. Trebuie doar sa cauti, sa vrei sa strabati muntii per pedes si sa nu te multumesti doar cu privelistea din telecabina.

Pana la Crucea de pe Caraiman traseul nu ofera prea mai provocari sau dificultati, in schimb poate oferi putina zapada.Fiindca traseul pana sus l-a parcurs telecabina in locul nostru, am decis sa coboram de la Cruce pana in Busteni pe jos pe un traseu destul de dificil (parcurs in 5 ore de la Cruce).

Am trecut pe langa Sfinx si am coborat si tot coborat, iar peste o ora am dat de cabana Caraiman si de acest prieten simpatic care ne-a insotit putin in drumul nostru.


Alte prietene zburdalinice ne-au rasarit in drum si ne-au tot urmarit pana am iesit din raza lor de pascut.


Traseul de pe Valea Jepilor este prevazut pe multe portiuni cu lanturi si cabluri avand in vedere ca poteca este foarte ingusta, iar prapastia te acompaniaza mereu intr-o parte. Pe langa adrenalina pe care ti-o ofera, traseul este plin de provocari. A existat un pasaj care a fost parcurs pe sub un mini-tunel de zapada.


 Simti ca te imbratiseaza muntii...


In final, merita tot efortul acest traseu care te invata rabdarea si echilibrul (atat fizic, cat si mental).

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP