"Nu societatea în care trăim ne mântuieşte, ci felul în care trăim în ea... Adam piere în Rai, iar Lot se mântuieşte în Sodoma." - Sf. Ioan Gură de Aur

Din "Descoperirea Lui Dumnezeu în inima omului"

>> joi, 19 martie 2009

Cateva fragmente din cartea " Descoperirea Lui Dumnezeu în inima omului" de Ieromonah Serafim Rose.

"Mi-a fost dat ca, din anii petrecuti in inchisoare, sa duc cu mine, pe spatele meu batut, care aproape s-a frant sub povara, aceasta experienta esentiala: cum devine fiinta umana rea şi cum devine buna. In tinerete, intoxicat de succese, ma simteam infailibil si, din aceasta cauza, eram crud (am fost sergent in armata)‚ imbatat de putere, am fost un ucigas şi un tiran. In cele mai rele momente ale mele, eram convins ca fac bine şi ma acopeream complet cu argumente sistematice, şi numai când m-am intins pe paiele mucezite din inchisoare, am simtit inlauntrul meu primele semne ale binelui”


"Treptat mi s-a descoperit ca linia care desparte binele de rau nu trece printre state, nici printre clase sociale, nici printre partide politice, ci direct prin inima fiecarui om – şi apoi prin toate inimile omenesti... Si chiar şi inlauntrul inimilor coplesite de rau, se pastreaza un mic cap de pod al binelui. şi chiar si in cea mai buna dintre toate inimile, ramane nedezradacinat... un coltisor de rau”.

"Cineva Îl intalneste pe Dumnezeu atunci când accepta situatiile date, primindu-le cu iubire in inima. Aceasta inima iubitoare este cea prin care oricine poate ajunge la cunoasterea adevarului, chiar daca, uneori, Dumnezeu trebuie sa doboare şi sa smereasca inima ca s-o faca receptiva – ca in cazul persecutiilor Sfantului Apostol Pavel care a inceput prin a varsa foc impotriva crestinilor şi a-i persecuta."

Fotografie realizată de tata :)

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
"Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
sunt renunţările la vis."

Radu Gyr - Îndemn la luptă

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP